1/7

"house"

los angeles, ca

remodel / addition

An existing West LA home is given a modern update with an architecture of zero eave projections, which give the house an iconic gabled “house” shape.  The existing spaces of the house were re-worked as bedrooms at the front and a generous addition at the backyard repeats the “house” shape at the interior.  A new great-room spans the width of the yard as a vaulted, gabled space.  The drama of this gabled space is enhanced by a series of king post timber trusses which support the gable along it’s length.  This space contains kitchen, dining and living spaces and is connected to the entry and the bedrooms at the front with a central hallway.   Large openings along this hallway give on to new, flanking office and den spaces.

photography by site-specific architecture